بازدید مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از کارگاه «کارگاه سلژن، کند و کاوی در دنیای سلول و ژن» گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی
چهارشنبه ، 07 تیر 1402
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، سید امیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ضمن بازدید از کارگاه «اکتشاف گران کوچک؛ کند و کاوی در دنیای سلول و ژن» اظهار کرد: در آموزش و پرورش، بستر های ابتدایی در حد عمومی در پژوهش سراها و پژوهشکده ها برای دانش آموزان وجود دارد که می توانیم با توسعه همکاری ها با مراکز علمی همچون جهاد دانشگاهی جامعه بزرگی از دانش آموزان را در زمینه های علم و فناوری تحت پوشش قرار داده و توانمند تر سازیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف ما در سال های ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزاری اردو های تحول و پیشرفت است، ادامه داد: برگزاری این اردو ها از اولویت های آموزش و پروش استان بوده و سرمایه گذاری خوبی هم در این زمینه انجام شده است و از سال گذشته با همکاری پارک علم و فناوری فعالیت هایی را در این خصوص آغاز کردهایم.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی یکی از مشکلات برگزاری اردو های تحول و پیشرفت در استان را ناکافی بودن ظرفیت مراکز علمی برای پذیرش بیشتر دانشآموزان عنوان و تصریح کرد: امیدواریم با افزایش ظرفیت از سوی مراکز علمی برای پذیرش دانش آموزان، جهت انجام کار های علمی و فناوری بتوانیم حداقل ۱۰ درصد از جمعیت دانش آموزی استان که حدود ۲۰۰ هزار نفر می شوند را پوشش دهیم.
وی ضمن گرامیداشت بنیانگذار فقید پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در خصوص الگوسازی دانشمندان کشور همچون مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی برای دانش آموزان، افزود: این الگوسازی از بزرگترین و مؤثرترین راه های تأثیر گذاری و تربیتی برای دانشآموزان است و هر اندازه این الگوسازی مثبت تر باشد، تأثیر گذاری بیشتری هم در بین دانش آموزان خواهیم داشت.
در این بازدید حسین امینی، سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز که حضور داشت گفت: جهاد دانشگاهی می تواند به یک بازوی علمی و پژوهشی برای پیشبرد اهداف آموزش و پرورش تبدیل شود.
وی بر تقویت مهارت آموزی بین دانش آموزان تأکید و اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در حوزه های پژوهش و و فناوری و همچنین آموزش های تخصصی کوتاه مدت، می توانیم در خصوص افزایش مهارت آموزی دانشآموزان به آموزش و پروش استان کمک کنیم.
در این بازدید، ملیحه حسن زاده، عضو هیئت علمی گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز هدف از برگزاری کارگاه «اکتشاف گران کوچک؛ کند و کاوی در دنیای سلول و ژن» را آشنایی دانشآموزان با مفاهیم سلول و ژن، سلول های بنیادی و کاربردی کردن زیست شناسی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه این کارگاه برای دانش آموزان در رده سنی ۹ تا ۱۲ سال برگزار می شود، بیان کرد: در این کارگاه دانش آموزان، علاوه بر آشنایی با محیط کشت سلول، با DNA هم آشنا می شوند، همچنین کارگاه مشابهی برای دانشآموزان سمپاد استان در سال گذشته برگزار شد که در آن کارگاه، آن ها با کشت سلول و اتاق تمیز آشنا شدند و هدف ما از برگزاری این کارگاه ها آن است که روحیه پژوهش در بین دانشآموزان تقویت شود.
گفتنی است مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در حاشیه حضور در خبرگزاری های ایکنا و ایسنا از کارگاه بازدید و با دانشآموزان به گفتوگو پرداخت.